Terschelling

Op de boot naar Terschelling merkt u het al, de frisse zeelucht, de rust en de ruimte. Zo een boottocht geeft toch een extra dimensie aan uw vakantie. U bent er écht even helemaal tussen uit.

Op Terschelling zijn 13 dorpjes, 5 badwegen voeren u naar de prachtige ongerepte stranden. Veel huizen worden nog gebouwd in “eilander stijl” wat Terschelling een unieke uitstraling geeft.

Wat kunnen we deze dagen allemaal gaan doen: eindeloos wandelen, Terschelling heeft 80 km aan fietspaden, zowel door het duin, het bos als buitenom langs de Waddendijk. Breng een bezoek aan onze musea. De Tigerstelling, enig in zijn soort! Liever iets actiefs: op Terschelling kun je blowcarten, een bezoek brengen  aan het Klimbos, Wad kanoën, wandelen met de boswachter, op Eco safari, door de natuur, met de huifkar of te paard over het strand en de Boschplaat, een Wad excursie maken, een rit maken over het strand naar het drenkelingen huisje of een zeehondentocht maken. De mogelijkheden zijn oneindig. De excursies kunt u terug vinden op www.vvvterschelling.nl/excursies.

Oosterend

Het dorp Oosterend is het meest oostelijk gelegen dorp van Terschelling. Het grenst aan het Europees Natuurgebied en Werelderfgoed  “De Boschplaat”. Ideaal voor de natuurliefhebber en de rustzoeker. Tevens is de Boschplaat uitgeroepen tot Dark Sky Park. Wij leven op één van de donkerste plekjes op aarde en hierdoor kunt bij ons 365 dagen per jaar slapen onder èèn van ’s werelds donkerste plekjes op aarde met de mooiste sterrenhemels. Oosterend is als eerste dorp in Nederland uitgeroepen tot “Waddengoud” dorp. Dit houdt in dat wij gezamenlijk gastvrij en waar mogelijk zo milieuvriendelijk trachten te ondernemen en elkaar proberen te versterken. Vanuit Oosterend lopen fiets -en wandelpaden langs het wad, door de duinen en richting het strand. Het duingebied is vrij te betreden.

Uit eten op Terschelling

Terschelling heeft veel restaurants waar u heerlijk kunt eten. Ook zijn er 6 strandtenten waar u naast lekker eten van het prachtige uitzicht kunt genieten.

In Oosterend zijn het populaire strandpaviljoen “Heartbreak Hotel”, restaurant “de Heeren van der Schelling” en de Franse Bistro “de Boschplaat”. Daarnaast zijn er in het naast gelegen dorpje Hoorn nog 3 restaurants aanwezig. 

Een gezellig dagje uit voor jong en oud

In ons dorpje Oosterend bevinden zich verder nog een winkeltje, fietsverhuurbedrijf, huifkarbedrijf/paardenverhuur en schapenkaas boerderij.